Ideeën speeddates met bubbels

Jeroen van Lewe inspiratie, ontwerp, workshop

Op een heldere en zonnige zondagmiddag in januari kwam ik en de andere aankomend bewoners van Geworteld Wonen, samen voor een workshop over de gemeenschappelijke schuur. Na de workshop stond ook een toast op het nieuwe jaar gepland. Hiervoor nam iedereen een lekker hapje of drankje mee. Voor de workshop over de schuur hoefde je alleen panklare ideeën tussen de oren mee te nemen. 
 
Ik vond het leukste van het programma het onderdeel waar je tegenover elkaar ging staan en in 2 minuten vertelde wat jouw idee of standpunt was. Vervolgens zette je een stap opzij en kwam je tegenover de volgende te staan en luisterde je naar het standpunt van een andere aankomend bewoner. Voor het in goede banen leiden van deze ‘ideeën speeddates’ had mede-organisator Robin gelukkig een duidelijk scheidsrechtersfluitje meegenomen! 
 
Na deze ideeënuitwisseling bereidden we in teams van medestanders een pitch voor. Na deze pitches kon er gestemd worden voor de beste ideeën. Je deed dat gewoon door bij het, volgens jou, beste idee te gaan staan. De eensgezindheid bleek groot. De beste ideeen worden verder uitgewerkt en ter besluitvorming voorgelegd in een volgende ledenvergadering.  

Met een gezellige borrel met bubbels sloten we de interessante en productieve middag af. Ook geinteresseerden in de laatste woningen kwamen langs. Zij kwamen kijken hoe het er aan toegaat tijdens zo’n workshop en wie toekomstige buren zouden kunnen worden. 

2016 belooft in ieder geval een mooi jaar te worden voor Geworteld Wonen. De eerste fase zal worden opgeleverd en voor de tweede fase zal in de eerste helft van het jaar de bouw starten. Ook start in februari de verkoop van de appartementen in de derde fase.

Jeroen, aankomend bewoner nr. 33. 

IMG-20160122-WA0002