Planning CPO Project Geworteld Wonen

Geworteld Wonen is een project in de sfeer van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Omdat dat onder meer inhoudt dat de toekomstige bewoners grote zeggenschap hebben in hoe het er uit komt te zien, ziet ook het verkooptraject er een beetje anders uit dan in een meer aanbodgericht project. In 2012 zijn Inbo en Beyond Now begonnen met het project. Via de website en social media kwamen er steeds meer geïnteresseerden. Met deze groep werd het plan stapje bij beetje gevormd tot het uiteindelijke ontwerp. Nog niet alles van het gehele plan is uitgekristalliseerd maar de ontwerpen van de eerste huizen zijn klaar en in november 2015 wordt er gestart met de bouw van de eerste huizen.

Het project kent 3 fases

Het gehele project is opgesplitst in 3 fases. De eerste fase bestaat uit 13 hofwoningen en 4 boerderijwoningen welke volledig verkocht zijn en waarvan de bouw start op 3 november 2015. Naar verwachting zijn deze huizen in de zomer van 2016 gereed.

De tweede fase bestaat wederom uit hof- en boerderij-woningen. Deze fase staat nu in de verkoop. Omdat er geen projectontwikkelaar achter dit project zit, los van de toekomstige eigenaren zelf, moeten de meeste huizen verkocht worden om verder te kunnen gaan met het detail-ontwerp van de huizen.

De laatste fase is een Hoofdhuis. Ook deze appartementen staan in de verkoop, maar hier wordt nog gezocht naar de juiste match tussen huis en eigenaren. Het gebouw zal in een keer neergezet moeten worden.

Planning CPO project Geworteld Wonen Rijswijk

Detail-planning fase 2

In Geworteld Wonen zoeken de toekomstige bewoners zelf hun nieuwe buren. Tijdens evenementen, op social media en met deze website worden geïnteresseerde geïnformeerd over de mogelijkheden.

Bent u geïnteresseerd dan neemt u contact op met Alex Sievers. Hij zal met u doornemen waar u in geïnteresseerd bent en u vertellen wat er allemaal zal gebeuren. Tijdens dit gesprek ‘reserveren’ wij het bouwnummer even voor u, maar wilt u de stap verder zetten dan dient u zich in te schrijven.

Het inschrijven kost €900. Dit is anders dan bij standaard koopwoningen waarbij er pas geld gevraagd wordt bij de notaris. Dit geld wordt ingezet voor de marketing en voor het maken van een eerste impressie samen met de architect van uw wensen. Uiteindelijk zal €750 van dit inschrijfgeld verrekend worden met de Vrij Op Naam prijs van het huis.

Zodra (bijna) alle huizen verkocht zijn zal de ontwerp fase van ieders huis gestart worden. Bij fase 1 liep het ontwerpen van het basishuis door deze fase heen. Nu is de basis af en kan er goed gekeken worden naar alle mogelijke opties die er zijn. Deze fase wordt afgerond met een uiteindelijke aanneem-overeenkomst inclusief de gewenste opties.

Aan het einde van het ontwerp-traject zullen er voor verschillende componenten ‘showrooms’ zijn. Hier kunt u bijvoorbeeld kiezen wat voor deuren u wilt, welke aanpassingen er gedaan moeten worden in de badkamer en welke elektra u wilt.

Als de meeste zaken gekozen zijn, zal Inbo samen met de aannemer (Dura Vermeer) starten met de werkvoorbereidingen, zodat er daarna gestart kan worden met de bouw. Op dit moment is de planning nog steeds dat er gestart gaat worden met de bouw van fase 2 in juni 2016.

Hieronder zijn de stappen in detail uitgewerkt. Gedurende het project kan dit nog aangepast worden en kan er gekeken worden waar er mogelijkheden zijn op het geheel te versnellen.

Indicatieve Planning Geworteld Wonen