Sion; tussen Rijswijk en Delft, waar de wortels liggen van de Westlandse tuinbouwcultuur

Geworteld Wonen ligt in de zuidwest hoek van het grote nieuwbouwproject RijswijkBuiten, op slechts enkele minuten fietsen van zowel de Delftse binnenstad als het winkelcentrum In de Boogaard. De locatie ligt in het zogenaamde plangebied Sion van RijswijkBuiten. De aanbouw van woningen in dit plandeel is in volle gang. De ontsluiting van deze wijk zal met name via de Prinses Beatrixlaan plaatsvinden.

Kijk op Google Maps om de exacte locatie te zien

Vogelvlucht Geworteld Wonen
Bouwplan Geworteld Wonen

Het totale gebied van Geworteld Wonen is 1,5 hectare (15.000 m2) groot en is omringt door water. 6.000 m2 van deze grond is gereserveerd voor 20 hofwoningen, 8 boerderijen en 1 hoofdhuis met 16 appartementen en 4 penthouses.

De gemeente legt de autoluwe weg aan op het terrein en zorgt tevens voor de benodigde verlichting. De overige ruimte is een gemeentelijke stuk grond van 7.500 m2. De inrichting hiervan wordt bepaald en onderhouden door de toekomstige bewoners. In de huidige plannen wordt bovenin een boomgaard gerealiseerd, komt in het centrale veld een speelterrein voor kinderen en komen rond de boerderijen moestuinen te liggen.

De hofwoningen bevinden zich langs de noord- en oost-zijde van het terrein en hebben allemaal een riante achtertuin, maar tevens en zeer grote voortuin gelegen aan het centrale veld. De boerderijwoningen staan aan de westzijde en het hoofdhuis komt centraal aan de onderkant van het plan te liggen.

Het terrein is bereikbaar via de doodlopende weg die aan de onderkant van het plan ligt.  Aan deze straat liggen een aantal gemeentelijke parkeerplaatsen (16 stuks). Binnen het plan worden hier tevens 44 parkeerplaatsen voor de eigenaren van de hof- en boerderijwoningen aangelegd. De bewoners van de appartementen kunnen parkeren in het souterrain van het Hoofdhuis. Op deze manier zijn de wegen op het terrein autoluw en zullen enkel gebruikt worden door de bewoners als dat nodig is.

Aan de oostkant boven de parkeerplaatsen komt een schuur van 20 bij 11 meter. Hierin zijn berggelegenheden voor de bewoners van de hof- en boerderijwoningen. De bewoners van de appartementen hebben hun berging in het souterrain van het Hoofdhuis.

Nog maar enkele woningen beschikbaar!

Het woningaanbod

Het woningaanbod van Geworteld Wonen in Sion (Rijswijk / Delft) kent een drietal verschillende woningtypen; Boerderijwoningen, Hofwoningen en Appartementen. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar! De verkoop van de appartementen is net gestart.

Woningen

Geschiedenis Geworteld Wonen

De geschiedenis van Geworteld Wonen

De voormalige Buitenplaats Sion. Een van de plaatsen waar de wortels liggen van de Westlandse tuinbouwcultuur. De locatie maakt onderdeel uit van RijswijkBuiten. Een nieuwe, duurzame en groene wijk, in het gebied van Sion ’t Haantje, dichtbij historisch Delft.

Geschiedenis

Rijswijk Buiten

Onderdeel van Rijswijk Buiten

Een prachtige nieuwe duurzame woonwijk gelegen tussen het centrum van Rijswijk en Delft. Een nieuwe wijk waarin in 2013 de eerste paal is geslagen voor de allereerste woning.

Rijswijk Buiten