De bewoners van Geworteld Wonen; niet alleen maar groene vingers

De toekomstige bewoners van Geworteld Wonen zijn sterk betrokken bij de planontwikkeling. Met elkaar werken we aan een mooi en duurzaam resultaat. Op die manier leert u direct uw buurtbewoners kennen. Beter een goede buur dan een verre vriend.

In Geworteld Wonen Buitenplaats Sion is inmiddels een bestuur van de vereniging actief en een vijftal bewonerscommissies: Tuincommissie, PR-Commissie, Bouwcommissie, Statutencommissie en Schuurcommissie. Samen dragen zij bij aan de ontwikkeling en de leefbaarheid van Geworteld Wonen.

Enkele bewoners aan het woord:

Marcel, Ulla, Kimmo en Saana, kavel 13 (hofwoning)

We hebben er echt zin in. We hebben net ons eigen huis mogen uittekenen met de architect, om straks in de groenste wijk van RijswijkBuiten te komen wonen. Fase 1, waarin we meedoen, gaat door! In de zomer kunnen we, samen met veel andere gezinnen (alleen maar aardige mensen ontmoet trouwens) erin. We kijken uit op een boomgaard en een breed water en helpen mee met de gezamenlijke groentetuin. Voelen ons nu al geworteld.

Loes en Michel, kavel 40 (boerderijwoning)

Wij houden van de natuur en tuinieren graag. In dit project kunnen wij samen met onze buren een groene woonomgeving creëren.

Job en Anna, kavel 2 (hofwoning)

Job en ik wonen in Delft en waren al een tijdje om ons heen aan het kijken naar een leuk huis. Job liep tegen dit project aan en was direct enthousiast, omdat er een grote nadruk ligt op veel groen en duurzaamheid in zowel tuin als huis. Mij spreekt Geworteld Wonen erg aan omdat ik graag iets collectiever wil wonen. Ik hou niet van hoge schuttingen en buren die je niet kent of spreekt. Ik verwacht niet dat we de deur bij elkaar plat zullen lopen, maar verwacht wel dat we regelmatig een biertje met onze buren kunnen drinken. Ook zouden we het leuk vinden om met onze buren na te denken over hoe je slimmer en duurzamer kan wonen door bijvoorbeeld gereedschap te delen etc.

Renez en Natalie, kavel 1 (hofwoning)

Het lijkt ons echt een droom om een moestuin direct naast onze woning te hebben. Lekker wieden in een loos uurtje. En genieten van je tomaten die langzaam groeien. We zoeken als gezin met 2 kleine kinderen al langer een huis in of rond Delft, maar vinden maar lastig een ruime woning met veel licht en ruimte in combinatie met een (ruime) tuin. Bij geworteld wonen hebben we zelfs een ruim voetbalveld aan groene ruimte extra voor boomgaard, moestuin, natuurspeeltuin, maar ook een plek om samen te komen, zoals een picknickplek of vuurkorf. Ook het samen leven met je buren en elkaar kunnen helpen is iets wat ons heel erg aanspreekt. We zijn met de groep nu al erg eensgezind, maar werken vooral goed samen waarbij we goed naar elkaar luisteren maar wel gestructureerd zaken willen regelen.

Mark & Cindy, Koert, Linde en Evi, kavel 7 (hofwoning)

Genieten van bloemen, planten en vogels in en rond je eigen huis. Wonen met respect voor de natuur. Groente uit eigen tuin. Kinderen die naar buiten rennen en spelen zonder dat ze kijken of er een auto aankomt, gewoon omdat dat niet nodig is! Kinderen die rond het huis van alles ontdekken en zich daarover kunnen verwonderen en beseffen wat er groeit en bloeit. Buren die elkaar kennen. En dat allemaal op 10 minuten fietsen van centrum Delft en Rijswijk. Daarom kiezen wij voor geworteld wonen.

Michelle & Tim, kavel 35 (boerderijwoning)

Geworteld wonen. Creëer gezamenlijk je eigen woonomgeving, ken je buren en een woning met al je eigen wensen. Onze boerderijwoning wordt een uniek huis, we kijken er erg naar uit om onze droom te verwezenlijken.

Jolanda & Edze, kavel 9 (hofwoning)

“Wonen in een groene wijk, gezond eten uit eigen tuin en lekker samen bezig zijn, dat lijkt ons wel wat!”

Ilse & Maarten, kavel 36 (boerderijwoning)

Waar kunnen we genieten van een grote groene (moes)tuin maar toch dicht bij de stad blijven? Hoe laten we onze kinderen veilig op eigen erf spelen zonder dat zij geïsoleerd zijn van andere (buurt)kinderen? Hoe ontmoeten we buren waarmee we wat kunnen ondernemen, maar toch ook onze eigen voordeur dicht kunnen doen? Hoe investeren we in een duurzame toekomst, en die van onze kinderen, in de breedste zin van het woord?
In een Boerderijwoning binnen het project van Geworteld Wonen hebben we op bovenstaande vragen antwoord gekregen.