Eerste resultaten van Geworteld Wonen Warmoestuin zijn zichtbaar!

Ferdy Van Gool bouw, deelnemers, Fase-2, locatie, media

De huizen van de eerste fase zijn in september opgeleverd. De meeste bewoners hebben inmiddels hun intrek genomen op ons “landgoed”. De eerste natuurlijk omgevallen boom is omgevormd tot klauter parcours en wordt goed gebruikt. Nog fantastischer is natuurlijk al het modder en water dat nu nog aanwezig is. Hierdoor kunnen de  jonge toekomstige “delta” beheerders al flink aan de slag met dijken, waterbergingen en calamiteitenopvangen! Hierbij enthousiast geholpen door hun vader en moeders J.

Ook op het gebied van afvalinzameling zijn we een unieke weg ingeslagen voor Rijswijk buiten. In plaats van 3 klikos, staat er bij ons slechts 1 kliko voor het restafval voor de deur . Het overige afval regelen we samen. We hebben compostbakken en zamelen het oud papier gezamenlijk in. Omdat ons wijkje autoluw is, hebben we inmiddels ook gezorgd voor een bolderkar. Hiermee kan van alles vervoerd worden van de parkeerplaats naar de huizen.

De bouw van de huizen van fase 2 verloopt ook voorspoedig. De verwachte oplevering van fase 2 is in het voorjaar van 2017. Dus weer veel nieuwe bewoners van de Warmoestuin! En dat komt mooi uit, want dan kunnen we met veel mensen aan de gang in de moestuin en de boomgaard.

Ook over het laatste deel van Geworteld Wonen is goed nieuws te melden. Alle appartementen en penthouses van het hoofdhuis zijn inmiddels onder voorbehoud verkocht. Naar verwachting zitten de mensen van fase 3 eind december bij de notaris voor de definitieve koop. De bouw van deze fase start begin 2017. We hopen dan dat eind 2017 de Warmoestuin compleet zal zijn!